dimecres, 3 de desembre del 2008

Planeta-Entrevista Saló del Manga'08

Per Planeta de Agostini Cómics ens va atendre l'editor Carles Miralles, a més de destacar-nos les novetats del Saló i les que vindran, ens va plantejar com veu el panorama de la crisi. També ens va revelar la intenció de Planeta deAgostini Cómics pel que fa al manga en català. Un any més Planeta al Saló.


Ens pots comentar un parell de novetats que heu tret aquest Saló, i quins motius teniu com a editors a publicar-les?

Primer de tot, tot i que sou una pàgina web de manga, us volem comentar una novetat que ens fa molta il·lusió que és el Porquinho, el primer títol de producció pròpia que estem promocionant. No és un títol de manga, tot i que sigui el Saló del manga, però creiem que és molt important fer conéixer els autors propis a tota la gent i el saló és un dels llocs més interessants.


Després, dues novetats de manga molt rellevants són Detroit Metal City que és un còmic totalment gamberro, per adults, d'un músic que té una debilitat entre el que li agrada realment, que és fer música pop pastelosa, i la imatge que té tothom d'ell que és de músic heaviata molt a l'estil de Kiss. És un còmic molt irreverent i divertit que atraurà aquell públic adult que busca manga que puguin suplir les sèries més adolescents.

L'altre és Llegando a ti, un shojo una mica diferent perquè la noia protagonista no és una noia guapa sinó que és molt pàl·lida -la comparen molt amb la Sadako de The Ring- i també és diferent perquè la parella protagonista no sembla que hagi d'acabar junta perquè realment ella no és atractiva.

Algun motiu en especial per publicar Detroit Metal City, potser és un manga una mica arriscat?

Realment no és això perquè fins fa poc la línia Pachinco [la col·lecció de títols seinen o per adults] on s'ha publicat Urasawa, Taniguchi, Koike, etc. havia tingut aquesta espècie de missió d'agafar la gent que de petit havia llegit manga i de gran no tenia res, i Detroit Metal City es fica una mica en aquesta línia per no perdre un públic lector de manga quan es fan grans, aquest és el motiu bàsic.

Una pregunta de temporada, hi ha por a la crisi? Quines estratègies o com es pensa afrontar des de Planeta deAgostini?

No hi ha gaire por a la crisi, tothom parla de crisi però com heu pogut veure al Saló del Manga està ple de gent. Sí que suposem que ho notarem a llarg termini però de moment nosaltres seguim amb la nostra oferta, creiem que el millor remei contra la crisi és pensar que no n'hi ha; no obsessionar-se amb aquest tema i seguir oferint els nostres productes, els nostres preus, també tenint en compte que som una de les editorials més grans del mercat, aleshores quan la gent busqui el producte més barat vindrà amb nosaltres.

Ens pots destacar una de les novetats que espereu poder treure el 2009?

En destaco una? O puc destacar-ne dues?

Cap problema, un parell.

Sobretot Monster kanzenban, la versió definitiva de Monster, una obra que creiem que s'ho mereix, segurament sortirà al maig de l'any que vé, no assegurem res perquè com ja sabeu els temes d'aprovacions amb els japonesos són molt lents però ho volem treure al maig. En el moment que surti volem que sigui una edició molt ben feta i tothom estigui molt content amb la nova edició.

I una altra novetat que també segueix la línia de còmic adult és Team Medical Dragon, una sèrie de metges, a l'estil del manga Say Hello to Black Jack o les sèries Urgencias, Hospital Central, etc. Team medical dragon està tenint molt èxit al Japó, hi ha una sèrie amb personatges reals amb molta audiència i creiem que aquí és un gènere diferent, que s'ha tocat algunes vegades però no profundament i serà un títol que picarà molt fort.

Projectes de manga en català, com ho tenim?

No ho tenim de moment, no sortirà gaire cosa més de manga en català... seguirà sortint Detectiu Conan, quatre volums més pel 2009, que com ja sabeu anem publicant Detectiu Conan a compte-gotes però com diuen sin prisas y sin pausa. No ho sé, però no crec que hi hagi res més en català de cara al futur.


Preguntant més específicament per la publicació del clàssic Dr. Slump, com continua el tema, està en stand-by?

Sí, està en stand-by, nosaltres seguim fent una mica de pressió per acabar de solucionar els petits problemes que hi ha però bé, pot ser que sigui la gran sorpresa del 2009 però això ho hem dit cada any, a seguir esperant.

Molt bé, doncs ànims amb Dr. Slump i esperem que arribi durant el 2009.


Moltes gràcies per atendre'ns.

De res, a vosaltres.


Notícies relacionades:

Planeta deAgostini: novetats octubre/Saló Manga'08

Monster kanzenban

3 comentaris:

Llop Segarrenc ha dit...

Ja veig que amb Planeta poca cosa podem esperar de manga en català.
Jo volia Dragon Quest en català, i no! (Per sort ja m'he llegit el manga en castellà gracies a scans)

Espero que poguem tenir Dr Slump Kanzenban en Català!

Anònim ha dit...

Continuem insistint a la secció de consultes de la seva web perquè publiquin Monster i Dr. Slump en Català!

Anònim ha dit...

Ho haveu vist?! La mare que ens va parir!
Jo els vaig preguntar sobre Monster i no en van fer cas. `3´
El costat positiu es que no la cagaran amb One Piece, perquè si hagués de ser com l'edició castellana no me la compraria XD

PD: Els de Glénat sí que ho fan bé.