diumenge, 24 d’agost del 2008

Estiu japonès 3: Suika i kakigoori

Tercera tapa de cultura japonesa sobre fets tipics del nihon no natsu (l'estiu del Japo). Sumimasen per les faltes que els teclats japonesos no entenen d'accents o apostrofs.

La suika es una fruita dolca, es pot prendre a qualsevol dia, i sobretot quan axafa la calor pot refrescar: estem parlant de la sindria! Al Japo tambe es una fruita de temporada pero a diferencia de Catalunya pots trobar-te amb una varietat exotica, la sindria quadrada. Com agafen la forma? doncs segons hem sentit perque les fan creixer dins una caixa de forma cubica.
En relacio amb la suika una tradicio autoctona es jugar a "trencar l'olla" o com el joc de la "pinyata", un es tapa els ulls i amb un pal s'ha d'aconseguir picar la suika! Quan se les emporten d'excursio a la platja o la muntanya es reparteix entre tots i a refrescar-se una mica!
Per exemple, algu recordara el divertit joc a la pel.licula "El verano de Kikujiro" del Takeshi Kitano i sino segur que en algun manga ho haureu vist.

Per altre part, el segon postre refrescant es el kakigoori, un gelat amb la particularitat que generalment te forma de conus amb una base de gel picat, com un granissat, i recobert de caramel de gustos variats. Mireu la foto per veure'n dos de melo i llimona! Oishii ka ta! (estaven deliciosos!)
A la propera, un nou apunt refrescant!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei,

Si recordeu la sèrie d'en Schin-chan hi ha alguns capítols memorables de què passa quan arriba la temporada de les síndries.

Espero que us facin bon profit!

Anònim ha dit...

Sóc en Dende! Estic seguint molt atentament tot el que passa pel Japó.

Vinga gràcies per escriure el blog!

Mau ha dit...

EIS, JA QUEDA POC!!!APROFITEU EL TEMPS QUE ARA MÉS QUE MAI ÉS OR!!!!! PER AQUÍ TOT BÉ, ESPERANT LES VOSTRES CRÒNIQUES EN VIU I EN DIRECTE!!!!!FOTOS A EN HACHIKO AMB LA PLUJA PER ALLÀ???? I LES GALS ANAVEN AMB UNS PARAIGUES SUPER FASHION???? I VAU AIXOPLUGAR-VOS AL 109??? QUÈ, POSANT-VOS AL DIA AMB AIXÒ DE LA MODA??? APA, SE US SEGUEIX I ESPERA, QUE ACABEU DE DISFRUTAR AQUESTS DIES.

SALUT!!!