dilluns, 11 d’agost del 2008

Coronat el sostre del Japó

Ni gratacels de Tokyo ni tonteries, ara podem desvetllar les incògnites que teniu els que ens seguiu; el dissabte 9 d’ Agost vam coronar els 3.776 metres del cim més famós del Japó: el Fujisan.

La jornada va començar a l’estació d’autobusos on ens vam trovar un grup de catalans vinguts a aquestes terres per estudiar japonés i amb els quals vam compartir part de la pujada. Des de la cinquena estació, a 2.500 metres d’alçada, vam iniciar l’ascens, ignorant les previsions de pluja als volts de les 12 del matí.


De bon principi, una prominent pujada ja avisava que la muntanya no ens posaria les coses fàcils. El grup de catalans que ens acompanya va quedar desistint de fer l’atac i es van retirar quan van veure que les probabilitats de pluja eren més que evidents. El Japanzone team – patrocinat per Zoo - vam seguir endavant cap a la fita, juntament amb una munió de japonesos, que segons una simpàtica obaasan (àvia) de 61 anys que vam trobar pel camí, tothom havia anat a Pequin i no hi havia gaire gent pujant.


Amb ritme lent però constant, i fent algunes parades estratègiques, vam arribar a la darrera estació on podies trobar un avituallament humà, i quan ja esperàvem trobar el cim desert, vam tenir la sorpresa de topar amb un centre comercial d’alta muntanya: parades de souvenirs, postals, amulets, refrescos, etc. realment increïble de veure. Aquí podeu veure una foto oficial que corrobora la fita de dos catalans al Fujisan.


Després de tirar algunes fotos a grups locals, el temps amenaçava tempesta i ja portàvem els cangurs posats per no mullar-nos durant la baixada. Un tro esgarrifós ha donat el toc a l’inici d’una intensa calamarsada que amb pocs minuts ens ha deixat xops com uns ànecs i després la boira embolcallava el paisatge fent que aquest adquirís un caire místic.


Al final, vam arribar a la cinquena estació, per carregar de nou les motxil•les i després de llargues combinacions amb trens vam anar cap a Nagoya falta gent però això ja és una altre història.

Tsuduku (Continuarà)

6 comentaris:

Júnior ha dit...

Que grans! Felicitats per l'ascenció! Però això del "centre comercial d'alta muntanya" fa com una mica d'angúnia, no?! Segur que aviat ho tindrem a tot arreu, ais!

PaPu ha dit...

Carai!me'n vaig una setmana de vacances i ara que em torno a connectar em trobo que no tan sols ja sou a japó, sinó que a més heu pujat al Fuji!!! M'alegro moltíssim que a la fi hagueu pogut fer realitat el somni i que ens aneu explicant pas a pas el camí que seguiu. Només espero que gaudiu al màxim el vostre viatge i que quan torneu ens prepareu un bon sopar i un bon power point x veure totes les fotos!!!!
una abraçada pel team!!!! ;)

Guillem Roca ha dit...

Kalispera (Bona tarda) des de Grecia!
Ostres tu el mont Fuji te 3770 metres? Em pensava que era mes baixet xD. Aixo em recorda quan vaig haver de pugar al Mulacen amb 3850 metres amb els escoltes.

Ara estic de vacances (a mi tambe magrada disfrutar del temps lliure) a Grecia (concretament a Santorini)pero avui ja torno despres de 2 setmanes de voltar per tot el pais.
Es impressionant, es una illa volcanica amb el crater al mig del mar.

Be espero que continui anant molt be per aqui!

PD: Suposo que haureu comprat una maleta de mes per la ma de records que us endureu oi? xD
PD: Perdo per les faltes d ortografia pero en un teclat grec tampoc hi han accents ni apostrofs... Pero hi ha aixo Λ Ώ Ψ Ω Ψ Σ Ρ Δ Ξ Π ζ ξ….

A reveure! dew

Llop Segarrenc ha dit...

De calor al Fuji no se si n'heu passat pero amb tanta humitat xafogor possiblement si.

Com a dit en jpm, això del centre comercial, m'ha sonat molt lleig.
Ni la muntanya sagrada està aillada del consumisme pur i dur.

Salutacions.

Raquel Solà ha dit...

Nois! Com es veu que us ho esteu passant de conya! Espero que seguiu gaudint així del viatge i ens aneu delectant amb els vostres articles.
Recordeu-vos de portar-nos tones i tones de records i regals, ok???

Robert ha dit...

enhorabona!!!!!!!!
aquesta deu ser una experiencia inoblidable,...!!!!!
...jo me'n vaig de vacances i estaré sense connexió, us llegiré a la tornada...que sigueu feliços i que menjeu aníços...japonesos,clar.
r