dilluns, 18 d’agost del 2008

Estiu japonès 1: Matsuri

En aquesta ocasió us presentem un primer apunt cultural -paral·lel a les cròniques- coincidint amb el que típicament trobem a l'agost al Japó.

1/. Els Matsuri, són els nombrosos festivals/festes locals que tenen lloc a cada ciutat o poble.
N'hi ha tot l'any però especialment els Matsuri no natsu o festivals d'estiu es celebren per prevenir les malalties i catàstrofes naturals.
Els Matsuri permeten als participants comunicar-se amb les divinitats (kamis) realitzant rituals relacionats amb les religions principals del país, el Sintoisme i el Budisme.

Pels japonesos l' estiu també equival a l'estació dels hanabi o focs artificials per excel·lència. Es fan a l'engròs en alguns festivals i també es fan en un ambient més familiar, compren unes bengales de colors i les encenen a peu del carrer o al costat del riu.

Al blog us hem explicat un tastet dels festivals que hem viscut, els matsuri de Nebuta (a Aomori), Neputa (a Hirosaki), una passejada pel de Tanabata (a Sendai) o Daimonji (a Kyoto).

Celebracions festives i populars que permeten, en definitiva, passar una bona estona fent gresca i disfrutar de l'estiu al màxim.

A la pròxima tindreu fotos i un nou apunt cultural de: semis :)

2 comentaris:

Júnior ha dit...

Uó! Els Matsuri! Això em recorda a l'estiu osonenc on les festes majors de cada poble juguen a encavalcar-se unes a altres!
:-)

Llop Segarrenc ha dit...

Els Matsuri, més o menys, pel que ho dieu correponen a les nostres Festes Majors, i a l'agost toca agafar el cotxe i ha anar de poble en poble a gaudir-les això si no plou hi ho espatlla, sobre tot els concerts.
Quina rabia fa.

Salutacions i bon viatge