dijous, 21 d’agost del 2008

Estiu japonès 2: Semis

Complementant les cròniques, el segon apunt de cultura japonesa, aquesta vegada dedicat especialment a les

diferents generacions de biòlegs que ens llegiu ;D.


A continuació us presentem els semis, "cigales" (en català) o "cigarras" (en castellà); l'insecte més característic de l'estiu japonès amb un so continu i que es pot escoltar a qualsevol racó on hi hagi un arbre o en múltiples sèries anime.


Els semis formen part de l'ordre dels homòpters, un grup d'insectes amb ales membranoses que quan estan en contacte amb el cos fan vibrar per fer un 'cant' inconfusible. Només fet pels mascles, el so indica que vol delimitar el seu territori i també que està disponible per aparellar-se amb la femella. Han d'anar per feina perquè segons sembla els semis adults només viuen una setmana!


Podeu ampliar la informació a Entomoblog on trobareu interessantíssims articles sobre les espècies o l'inspiració de haikus.


A part d'escoltar-los o patir-los, també es poden veure fàcilment a parcs i jardins. Tot i que a les fotos es vegin grans no us preocupeu que són inofensius.


Al proper apunt ens refrescarem amb uns productes que agraden molt als japonesos i a nosaltres també!

3 comentaris:

Llop Segarrenc ha dit...

Una explicacó d'entomologia,qui ho hagues dit veure-ho aquí, però com a futur Bioleg m'agradaria fer una rectififació respecte la seva classificacó:
Tipus Arthropoda, Subtipus Hexapoda, classe insecta, subclasse Pterygota, ordre hemipters, subordre Clypeorrhynca (+ d'altres grups = Antics Homopters), Familia Cicadidae.

Les cigales eren un element molt tipic en els episodis d'estiu de Doraemon.

Anònim ha dit...

Gràcies pel comentari científic, he aprofitat per posar el link de referència sobre el tema. Consulteu-lo i us sorprendreu!

Llop Segarrenc ha dit...

De res. Certament la web Entomoblog, on bastant sovint visito, es un un bon referent per consultar tot tipus d'informació sobre artropodes.