divendres, 8 d’agost del 2008

Apunt per pujar el Fuji-san!

Aquesta vegada us escrivim des del peu del Fuji-San, la muntanya més sagrada del Japó...

Tal i com insinuàvem en el darrer post, el Nebuta Matsuri o festival d'Aomori va ser espectacular-sugoi!-; inmenses carrosses de paper il·luminades des de l'interior i transportades per una bona colla de japonesos, de totes les edats.

A continuació un extracte del diari del viatge:
" Totes les carroses seguien un mateix esquema ordenat, com si de un haiku es tractés; primer venien els fanalets, tranquils, portats majoritàriament per gent gran, després venia tota una munió de families, amb els més petits de la colla al davant encapçalant la comitiva i els seguia una carrosa d'inmensos tambors amb un seguici de flautes i platarets tocats per gent de totes les edats, finalment les grans carroses feien acte de presència giravoltant alegrament davant l'expectació del públic; senzillament espectacular i dubtem que les fotos i els videos que hem fet i que han fet la bateria de la màquina s’acabés abans d’hora els hi facin justícia ".

L'endemà al matí vam poder disfrutar de la festa germana que es fa a Hirosaki, el Neputa Matsuri, on les carrosses eren més petites i la majoria eren transportades per la mainada, però no menys espectaculars ja que estaven igualment molt treballades. La desfilada matinal estava encapçalada per tres precioses pubilles i admirada per una munió de nens i nenes petits, alguns d’excursió amb la guarderia i d’altres amb els seus pares, que s’ho miràven tant embadalits com nosaltres que ens faltava el temps per anar-la seguint!

Tenim moltes més coses per explicar però de moment us haureu de conformar amb aquestes petites tapes
del viatge, ja que com hem dit la connexió d'internet no sempre és fàcil.

Avui però pode
u gaudir de les primeres fotos de terres nipones, així com una foto no tant típica del Fuji-san i tirada mentres escrivim aquestes línies ;P

Esperem que en l'ascensió ens faci bon temps, ja us explicarem com ha anat! Matta oide kudasai (fins aviat)

4 comentaris:

Robert ha dit...

...la foto del Fuji ESPECTACULAR, gracies per compartir les vostres experiencies,....encara que no hi puguem anar, segir-vos és un bon substitut....salut companys. us llegeixo.
r.

Mau ha dit...

Ooooohhh!!! El Fuji!!!! I totes aquestes festes tradicionals...quina passada!!! Avui toca l' INFORME MAU!!! I tal informe diu que els d'aquí voldríem ser allà. Fi de l'informe, continueu així, les fotos boníssimes i demà onejeu ben alta la bandera a dalt del Fuji!!!

Ja ne

Axl ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Axl ha dit...

Salutacions desde Olot!!!
Aqui també us anem llegint i una mica d'enveja sana també ens feu.
Bé,continueu gaudint d'aquesta estada al paradís del manga i ja ens anireu explicant cosetes interessants ok.

PD: ups per error he eliminat el post...aqui l'escric de nou...
" L "