dijous, 8 de gener del 2009

Yawara o Ginger?

Glénat ha anunciat a la seva web la publicació d’un nou manga en català, es tracta de Yawara! que sortirà al maig, en el proper Saló del Còmic.

Els que ja tenim una edat recordem que el seu anime equivalent es va emetre ja fa uns anys a TVC sota el nom de Cinturó negre i narrava la vida de Ginger Inokuma, una noia dotada d’un talent excepcional pel judo però amb ganes de viure una vida normal, lluny de les competicions d’aquest esport.


A Yawara! podrem observar les bases de qui és l’autor de les obres Monster i 20th century boys, el mestre Naoki Urasawa , ja que es tracta d’una de les seves primeres obres; per tenir més referències del manga us recomanem aquest article.


Pel que sembla el format dels 29 volums de la col·lecció serà a l’estil tom simple i de periodicitat bimestral. Tot i que segurament, amb el temps, es confirmaran aquests detalls. Si en voleu saber més feu una ullada a la notícia de Glénat.

Queda clar que Glénat continua recuperant clàssics en català, com ja havia fet amb Musculman o més recentment amb Kimagure Orange Road... no ens podem evitar preguntar quines sorpreses ens depararà el futur.

6 comentaris:

Llop Segarrenc ha dit...

I com ha passat com per exemple amb KOR, polemica al darrere.

Ja es veurà com anirà tot. Però sigui com sigui felicitats a Glénat per obtenir al llicencia.

Anònim ha dit...

Mooolt bona notícia per començar l'any!
Si tot va bé, al Saló del Còmic tindrem Yawara! i Monster com a novetats del mestre Urasawa.

Que n'aprenguin!! sobretot certes editorials que no veuen clar publicar en català (Monster? Fly? Dr Slump?)
A veure com serà aquest 2009 pel que fa a manga en català..

Kanna ha dit...

La polèmica últimament sorgeix amb tot XD Com ja deia a la pàgina de Glénat, la qüestió és queixar-se. Per l'amor de Déu, si la majoria dels qui critiquen ni tan sols se la comprarien, si sortís en castellà... ¬¬U

L'únic que em fa una mica de por d'aquesta edició és això que diuen que seran tankoubons, perquè l'edició de 29 volums és més grossa. No sé si els reduiran o és que és una altra...

P.D. Personalment em faria bastanta ràbia que la Yawara es digués Ginger, però no m'importaria que el títol fos "Yawara! - Cinturó Negre"

Llop Segarrenc ha dit...

Des de Ramen Para Dos, es confirma que el manga només sortirà en català, ja que l'editorial té dos lines editorial, manga en castellà i manga en català, i les dues funcionen independenment.

Per altra banda en com serà l'edició, jo als comentaris de la noticia he fet unes suggerencies. Amb el temps ja s'aniran donant més detalls.

Anònim ha dit...

M'encanta la foto-composició de les 4 primeres portades del manga ^__^ són els volums que en principi s'editaran al 2009.

Sincerament, val més passar de polèmiques que no porten enlloc.
Glénat és una empresa amb una política editorial, així que farà el que vulgui amb les seves llicències.

El que tirarà enrera a més d'un, a l'hora de comprar-la és que col·lecció completa són 29 toms; però bé saben que la gent respondrà perquè hi ha un component nostàlgic com a Musculman.

Podem estar contents que al final hagin llicenciat "Yawara" ja que encaixa perfecte per continuar promocionant la línia en català.

PD: A títol de curiositat personal: A l'entrevista a Glénat del Saló del Manga 2005 vam proposar Yawara!-Cinturó Negre! Seguint els encerts d'altres vegades, faig la predicció pública que la pròxima podria ser algun manga inèdit del mestre Miyazaki. Godai dixit ;)

Anònim ha dit...

Pel que he pogut llegir, el manga és més adult que la sèrie i pinta molt bé. Ara només queda esperar el Saló del còmic per veure què tal l'edició.

per cert, fa uns anys van passar per TVC Tritó del Mar, del mestre Tezuka... a veure si caurà...