dilluns, 26 de gener de 2009

Futbol+Còmic= Exposició al Saló del Còmic

Vinyetes en fora de joc és l’exposició del 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que explorarà la relació entre el còmic i el futbol a través de les historietes publicades a Espanya.
El comissari de l’exposició serà Jaume Capdevila "Kap", dibuixant i humorista gràfic en premsa esportiva, i l’assessorament serà de Joan Navarro, editor de Ediciones Glénat, col·leccionista de vinyetes i reconegut culé.

L’exposició permetrà veure pàgines originals i publicacions de còmics tan populars com Capitán Tsubasa (conegut com Oliver i Benji), Curro Corner, Eric Castel, Ronaldinho Gaucho o Porquinho, sense oblidar-nos de les historietes clàssiques com Pepe El Hincha de Peñarroya o els àlbums protagonitzats per Mortadelo i Filemón que han tingut com a tema central el futbol.
L’exposició tindrà un apartat dedicat a l’humor gràfic sobre futbol que apareix a la premsa esportiva, a més de revistes satíriques com Xut!, El País del Sidral, Futbolín o Barrabás. També tindran cabuda els dibuixos de mascotes tan populars com Naranjito del Mundial de 1982 celebrat a Espanya, convertit en tota una icona gràfica.

L’exposició recollirà còmics editats o llicenciats pels mateixos clubs de futbol, molts d’aquests amb motiu de la commemoració de l’aniversari del naixement del club. Un dels autors més reconeguts del còmic contemporani és Max, que va guanyar l’any 2007 el Premi Nacional del Còmic i que va ser l’autor de la mascota del centenari del FC Barcelona.


27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona,
Fira de Barcelona, Palau número 8
Del divendres 29 maig al dilluns 1 de Juny de 2009El motiu de celebrar-lo de divendres a dilluns, enlloc de dijous a diumenge, és degut a que l’1 de juny és festiu a Barcelona, a moltes ciutats de l'àrea metropolitana i a altres poblacions del país.

El Saló canvia de nou les dates del calendari -d'Abril/St.Jordi a finals de maig- per mantenir el palau número 8 de Fira de Barcelona que comptarà amb uns 17.000 metres quadrats per a les seves activitats.

Horaris
Divendres i dilluns de 10 a 20 h.; Dissabte i diumenge de 10 a 21 h.

Entrades*
General:
6€; venda a taquilles o anticipada a partir del 15 d’abril a El Corte Inglés, ServiCAM i a Servicaixa.
Descompte Carnet Jove, Carnet TR3S o grups escolars:
4€; únicament venda a taquilles.

* un còmic gratis amb cada entrada. Promoció vàlida fins a exhaurir les existències.

Organitza i més informació: FICOMIC