dilluns, 12 de gener del 2009

Seijin no Hi, dia de la majoria d'edat

El segon dilluns de gener té lloc al Japó la cerimònia de la majoria d'edat, Seijin no hi, on participen els joves que durant aquest any han complert o faran els 20 anys. Entren a una etapa nova de la vida.
Un dia important en que els joves assisteixen a les cerimònies de pas a l'edat adulta - seijin shiki-, vestits amb les millors gales: les noies amb quimonos de luxe i els nois d'etiqueta.

Al Japó s'arriba a la majoria d'edat als 20 anys i com a reconeixement a ser adults de la societat japonesa assisteixen a una cerimònia 'de graduació' a la majoria d'edat. A tot el país, joves es reuneixen a instituts, ajuntaments o pavellons per escoltar els discursos de l'alcalde o altres personalitats importants que els donen la benvinguda al món dels adults, concienciant-los a ser participatius i responsables en la nova etapa de la vida.

Després de la cerimònia, alguns joves van a visitar els santuaris i temples locals per demanar als déus els millors desitjos o comprar amulets per tenir fortuna en la salut, els estudis, la feina, o l'amor.

Al final de la jornada, anar al karaoke o fer una festa amb els amics o familiars són algunes de les opcions dels joves per celebrar que és a partir dels 20 anys quan legalment poden beure alcohol, fumar o tenen el dret a votar. Podeu visitar aquí per saber-ne més. Salut i joventut!