dimarts, 13 de gener del 2009

Flower Ring

Flower Ring és un la última obra que coneixem de Selena Lin, autora que a poc a poc es va donant a conèixer al nostre país gràcies a la publicació de la majoria de les seves obres per part de Filabo. En aquesta ocasió Selena situa l’acció en un context històric força peculiar, es tracta de la Xina medieval, aproximadament als segles X o XI durant el regnat de la dinastia Song.

La història es desenvolupa dins el recinte de l’immens palau de Henan. Yupan és una noia de 14 anys que sempre ha viscut aïllada amb la seva mare en un pavelló d’aquest palau fins que un dia, per petició dels prínceps, ha de sortir per afrontar el seu destí, i és que de petita va ser promesa en matrimoni amb un membre de la reialesa. Però al conèixer la realitat de la cort reial, Yupan s’adonarà que no tot és de color de rosa.

Pel que fa al dibuix és de línies fines, com sol correspondre al Shojo, amb uns personatges ben detallats i caracteritzats i uns fons, en general, compostos per delicades trames i, tot i que no abunden, edificis del palau i els seus pavellons corresponents. L’estil de Selena Lin dóna al conjunt de l’obra un aspecte agradable i de lectura lleugera. A més són d’agrair els tocs d’humor on els protagonistes apareixen amb la seva versió super deformada (SD).

Darrera la solemnitat que comporta el context, trobem uns joves personatges que no estan exempts d’humanitat, tenen aficions, maneres d’entendre la vida, enveges i es deleixen per estimar i ser estimats. Una lectura recomanable si el que us agrada és el bon Shojo.

Flower Ring- 2 toms- 7,5€