dimarts, 11 de novembre del 2008

White Noise i Red Square

Sí bé per molts aficionats aquests noms ja són de sobres coneguts, avui us en presentem una petita autobiografia per tal de conèixer més de prop els dos grups que, recordem-ho, actuaran el divendres 21 de Novembre a partir de les 22:30h, a La Torratxa de Vic. En el marc de les activitats WHITE NOISE

White Noise té els seus principis al setembre del 2006 quan es van reunir dos guitarristes, un baixista i una cantant i van decidir realitzar temes d’estil J-Rock per aconseguir participar a jornades realacionades amb el manga i l’anime.

En aquells moments el grup no tenia nom ni un estil definit però a la primavera del 2007, tot i no tenir bateria, es debuta a les Jornades Asiàtiques del CEO/Heavenly responent al nom de White Noise.

Degut a l’èxit aconseguit White Noise decideix buscar un bateria abans de continuar avançant com a grup. Finalment, al març de 2008 s’incorpora el cinquè membre de la banda, formada aquesta pels següents components: Yuta (guit.), Alex (guit./veu), Raul(baix), Nadia (veu), Quico (bateria).

L’estil del grup es va fixar com a fusió de ‘JRock/Rock’ amb dues tendències diferents als concerts. El format ‘WHite’ de JPop/JRock i el format ‘Noise’ com a fusió de JRock/Punk/Heavy. Fan versions de sèries anime com Nana, Bleach, Gals i tenen en projecte alguna cançó pròpia. Espereu a veure'ls en concert!


RED SQUARE

Red Square va néixer a principis de 2005 a Sabadell, com un grup d'amics afeccionats a la música i alhora freaks de tot el que està relacionat amb el Japó. Amb pocs assajos a les seves esquenes van rebre una proposta per actuar al principal esdeveniment relacionat amb el manga de Saragossa, tocant cançons d'anime, i no van dubtar en acceptar.

El debut de Red Square va tenir ressò en el món del manga (al 2005 no existia a Espanya cap altre grup de "j-rock nacional" conegut) i això els va portar a actuar al Saló del Manga de Barcelona tres anys consecutius, a l'Expomanga de Madrid i a infinitat de jornades i sales de tot el país.

Des del seu naixement Red Square ha versionat una vintena de d'openings i endings de sèries i videojocs japonesos amb el seu característic toc punk, però tot i la seva vessant otaku, l’objectiu del grup sempre ha estat crear bones cançons, influenciades pel j-rock (bandes com L'Arc-en-Ciel, Asian Kung-Fu Generation, Maximum The Hormone, Jam Project, Hironobu Kageyama, etc.) i el pop-punk entre d’altres estils. D’aquesta manera i després de la gravació d’un parell de maquetes, el grup estrenarà el seu primer disc el febrer de 2009 aproximadament.

La banda està formada per Kreniser (veu principal), Sirinae (guitarra), Aoshi (guitarra i veus secundàries), Marku (bateria) i Sito (baix), sent els mateixos des de la seva formació. Si us agrada la música de sèries com Bleach!, Naruto, Death Note, Nana, Dragon Ball o l'anime en general, no us perdeu el seu pròxim concert a la nit Japan-rock de Vic ^_^.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No tenia ni idea de que a Catalunya es fes J-Pop! Procuraré anar-hi!
L'enhorabona a tots plegats: cada vegada us ho curreu més!!!