dilluns, 24 de novembre del 2008

Bona acollida de la Nit Manga 5

La nit manga ja ha passat i ens ha deixat un bon regust de boca; des de Japanzone volem donar les gràcies a totes aquelles persones que ens van venir a donar un cop de mà quan més ho necessitàvem, a familiars i amics, a l’equip del PuntJove, als protagonistes dels concerts i dels tallers, a les editorials i distribuïdores que un any més van confiar en el nostre projecte, i als que vau assistir a les activitats, ja que sense vosaltres no hauria tingut sentit tota la moguda.


El divendres a la nit La Torratxa es va omplir amb el ritme de White Noise i Red Square; ambdós grups van oferir el millor del seu repertori a un públic que va gaudir de les dues hores de música Japonesa. Entre el centenar de persones que van convocar, podies trobar des de curiosos fins a seguidors dels grups.

White Noise va entusiasmar amb el seu estil pop Rock i va demostrar que es poden normalitzar els concerts de j-music, cançons com el “Rose” de la sèrie Nana o “Aitsu” de SuperGals, van formar part del repertori de la nit. Per la seva banda, Red Square va imposar un ritme trepidant i va fer vibrar la sala amb la seva versió, en català,del tema principal de Bola de DracZCha La Head Cha La” altrament conegut pel “llum foc, destrucció!”; un fet a destacar és que part dels assistents van cantar el seu tema propi “Tu destino”. Segons ens van comunicar ambdós grups s’ho van passar d’allò més bé tot i el fred imperatiu de Vic.



Cada un dels tallers del dissabte van aplegar unes quinze persones; aquest any els tallers del Japó tornaven a estar al nivell de les edicions anteriors. La xerrada amb en Pep Ginestet del dojo Shin-do va adquirir un un to d’allò més familiar. En Pep va abordar la part més pedagògica del Karate com és el respecte envers l’altre i la seva simplicitat; aspectes perfectament aplicables a la vida de cada dia. Perquè no sigui dit, també va fer una petita demostració de com trobar el punt d’equilibri del cos. La capacitat comunicativa del ponent va fer que l’hora i mitja que durà la xerrada passés ràpidament als assistents.


El taller de doblatge va comptar amb Marc Arambudo (tècnic de so) i Roser Vilches (actriu de doblatge), dos professionals d’aquest món. La xerrada va fer referència a tot el procés de doblatge que va des de la traducció, passant pel doblatge pròpiament dit, fins a la part més tècnica. La Roser va fer una petita demostració de doblatge en directe amb el seu personatge Nono de “Planetes”. Interessant va ser el torn de preguntes on el públic va poder preguntar sobre el tema, en un ambient distès i relaxat. Finalment els més atrevits van poder provar de fer un assaig de doblatge en directe, aconsellats per la mateixa Roser; una lliçó magistral de doblatge.


El plat fort de dissabte va ser, sens dubte, la nit manga on un centenar de persones vam gaudir dels videoclips i les cinc sèries en pantalla gran i un so potent. El canvi de local va resultar més còmode i espaiós. La història del pingüí del “Teatro de Rumiko” va ser una de les icones més entranyables de la nit, va sobtar el doblatge en català de l’episodi de Lodoss i “Kenshin” el samurai ens va recordar perquè és considerat un dels grans de l’anime.



La mitja part vam tenir els ja tradicionals sortejos manga amb regust a “show”, per tal de descansar una mica i agafar forces per les següents sèries. La gent va poder estirar les cames, adquirir material promocional, comprar ramen, etc. i seguidament va entrar en escena la part final de la nit.

L’humor de“Shin-chan” es traslladà en un viatge a Barcelona que va posar sobre la pantalla els tòpics que tenen els japonesos quan pensen amb Espanya: paella, flamenc, vi o el pernil serrà. I finalment va ser el torn d’una de les sèries més esperades i que va sorprendre a més d’un: “Death Note”.


Ara, la pregunta del milió potser és... voleu una nit manga 6?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Kyaaaaaaaaa

sisisiii


que n'hi hagi una altraaaaaaaaa!!!


Va ser la milló nit desde... buah, desde feia un any ben bé!! :D


Jeje


I... si us pregunteu qui sóc... Doncs sóc la de La Garriga, la que portava un jersei lila i es va posar a cantar l'opening i l'ending de death note! XDDD


I em dic Aïda :D:D

Yeah!!


Ok... Millor deixo de dir parides XDD



En fi, que a veure si organitzem alguna coseta per aquí a La Garriga i li donem una mica de vida al poble, nee?? ^___^


Sisisisiiii :P


O una altra nit manga Ò___Ó :P



En fii



Un petóooo!!!!




Xx__Jo*

Anònim ha dit...

Home i tant!
Ja veureu com en la pròxima nit manga (esperem que ben aviat) augmentem substancialment l'afluencia de públic!

Compteu amb mi per la pròxima.

Vinga ens veiem!

--
Ricard

Guillem Roca ha dit...

Em sembla no cal respondre.

Crec que la nit manga, que amb aquesta ja serà la cinquena edició, s'està reafirmant com un certamen sobre la cultura japonesa d'èxit dins la comarca d'Osona, i per això no ha de desaparèixer.

I si no em creieu, mireu aquest vídeo de 3 a la carta del TN comarques d'avui al migdia on sortia la nit.

http://www.tv3.cat/videos/848339

És una prova de la reputació que s'ha guanyat la nit.

Felicitats!