dijous, 16 d’octubre del 2008

XIV Saló del Manga - quatre convidats més

S'engreixa la llista de convidats que s'afegeixen a la desfilada d'autores i autors que tindrem el Saló del Manga; els últims convidats confirmats per l'organització són:

Junko Mizuno, artista i mangaka, serà una altra de les estrelles del Saló del Manga. Mizuno és convidada per Ediciones Imho que presentarà la seva primera obra traduïda en castellà: Cinderalla, una versió de la "Ventafocs" a l'estil zombi.

Les seves il·lustracions tenen un estil gràfic molt personal que sorprèn per la barreja del bonic (kawaii) amb el grotesc (noir).; des de fa uns anys els seus treballs es poden veure en la cultura pop del Japó, a samarretes, portades de CD, joguines o decorats de clubs de nit.

L'autora -durant els quatre dies de Saló- dedicarà exemplars als aficionats i assistirà a classes magistrals i xerrades sobre el manga i la seva obra.



Acuarela és el nom artístic del duo format per les autores xilenes María Victoria Rivero (Vicky) i María José González (Pepi), que amb 26 anys debuten al nostre país amb la publicació de Obsession, el volum autoconclusiu que va guanyar la 2ª edició del concurs manga de Norma Editorial.

Vicky i Pepi es donaràn a conéixer amb Obsession que publicarà Norma, una història del gènere shojo protagonitzada per Camila, una jove universitària, i Damián, el seu amor secret. A part, faran diverses sessions de signatures o se’ls dedicarà una exposició.

Acuarela treballen en la il·lustració, el còmic i l'animació: van realitzar el cartell promocional del Saló del Manga de Jerez de la Frontera 2005 o la caràtula per a un CD del grup Charm. També col·laboren amb companyies xilenes de telèfons mòbils que permeten descarregar les seves il·lustracions seves per personalitzar el mòbil.



Yoshikazu Yasuhiko, mangaka i animador japonès convidat al Saló. Conegut per ser l'autor dels manga Gundam: The Origin, que actualment publica Norma Ed.; Redención editat per Planeta deAgostini; i Jesús que publicarà Glénat.

Pel que fa a l'anime, alguns d
els seus treballs més populars com a director d’animació i dissenyador de personatges són a Venus Wars, Arion, Brave Reideen, Combattler V i Gundam: The Origin.

Al seu país és reconegut pel seu primer treball com animador a Produccions Mushi sota les ordres d’Osamu Tezuka, també ha fet diferents projectes d’animació per al cinema i televisió o com a il·lustrador de ciència ficció.


Excel·lent és la llista de convidats al Saló, que any rera any inclou una fantàstica diversitat de professionals del manga i l'animació, de tots els gèneres i per a tot tipus de públics. Que continuï!