dilluns, 6 d’octubre del 2008

Una mirada a Sitges

Sitges, la capital del cinema, ja ha passat el primer cap de setmana del festival. Des de Japanzone hem pogut assistir a alguns films, entre ells a l'homenatge del 40 aniversari de 2001: A Space Odissey una pel·lícula que va marcar un abans i un després a la història de la ciència ficció; l'acte va comptar amb la presència de Christiane Kubrick, vídua del director, entre d'altres assistents.

El diumenge va ser el dia de les premiere d'anime, primer la pel·lícula d' Evangelion 1.0 You are (not) alone, la llicència anunciada per Selecta Visión, una versió de la sèrie amb les millors tècniques digitals exprimides als nous temps. Molt possiblement també es podrà veure a la sala de projeccions del Saló del Manga.
I per altra banda, The Sky Crawlers, la darrera pel·lícula de Mamoru Oshii que impressiona amb les escenes acrobàtiques d' avions i que pica l'ullet amb les reminiscències fantàstiques i filosòfiques de 'Ghost in The shell'.

També vam passejar a la mostra King Kong Solidari, una exposició benèfica per celebrar els 75 anys de King Kong amb il·lustracions originals de diverses persones relacionades amb el món del cinema, la il·lustració i el còmic. L'objectiu és recaptar fons per a Metges sense Fronteres i que es poden comprar en subhasta per internet.


I aquesta setmana, destaquem les sessions:

Genius Party Dijous 9 | 12:15 i 18:45

20th Century Boys
Divendres 10 | 10:00 i 20:15

Ponyo [la sessió especial "Sorpresa 1"] Dissabte 11 | 10:30 i 17:15
Entrades a la venda a les oficines de Caixa Catalunya; per internet Tel-Entrada o a les taquilles del festival.
25% de descompte clients Caixa Catalunya, 20% Carnet Jove, entre d'altres. Per a més informació consulteu cinemasitges.

Brigadoon Otaku: Secció Brigadoon, entrada gratuïta
Moribito Dilluns 6 | 19:30
Devil May Cry Dimarts 7 | 19:30
Highlander pel·lícula Dimecres 8 | 20:30
The Skullman Dimecres 8 | 22:30
Initial D (5 episodis) Divendres 10 | 12:00
Marató Death Note Diumenge 12 | 15:00

I si encara voleu dos motius més per visitar la vila de Sitges;

1) Acosteu-vos el divendres 10 per veure el peculiar homenatge del 40 aniversari de Night of the Living Dead (La Noche de los Muertos Vivientes) la pel·lícula emblemàtica de George A. Romero amb la presència del director que donarà la sortida d'una passejada de zombies pels carrers de Sitges, a partir de les 7 de la tarda, i a la nit acabarà amb un concert.

2)Us animem a passar per l'stand de la revista CineÀsia i demanar per fer una ullada al pack Ghibli, 11 pel·lícules de princesa a princesa - de Nausicaä a Mononoke - en japonès subtitulades en xinés/anglès i l' MTV "On your mark", tot per 30€ (si us agrada Ghibli tant com nosaltres potser l'acabareu comprant ;)

Recordem que teniu la informació més animada i oriental aquí, a la secció Sitges de Japanzone.