dilluns, 18 d’agost del 2008

Hiroshima, un Fènix

Altre cop sense accents ni apostrof, aixi que demanem disculpes per adelantat.

Ara ja podem dir que hem vist el famós Daimonji Matsuri de Kyoto, on vam tenir la sort de poder veure fins a tres dels grans kanji (ideogrames) de foc escrits a les muntanyes. Va durar poc temps pero en aquest país els agraden els instants efímers i intensos.

Escrivim de nou des d' Hiroshima, ciutat que el 6 d'agost de 1945 va patir el primer bombardeig atòmic de la història, no hem d'oblidar que tres dies més tard la tragèdia es repetia a Nagasaki. Fer una visita al museu memorial de la pau és una experiència recomenable i esgarrifosa a la vegada, la zona propera a l'explosió clama per la pau i aixo es pot veure en els seus carrers i parcs plens de monuments conmemoratius, cada un amb la seva propia història i raó de ser. Realment fascinant.

El temps apreta i no tenim més temps per explicar-vos més coses ni de penjar fotos ja que estem en un ciber de 24 hores. Un lloc ben curiós, per cert. Vinga segurament el proper post el podrem fer des de Tokyo on aprofitarem tant com puguem els dies que hi passarem. Jaane/fins aviat!

3 comentaris:

Júnior ha dit...

Ostres, ha de posar els pèls de punta, aquest museu a Hiroshima. Com els museus sobre la II Guerra Mundial que es troben a França i altres països del nord d'Europa.
(Moment propici per recomanar la pel·li de dibuixos HIROSHIMA i, sobretot, el manga en que es basa. Colpidor i aterridor, i amb un petit punt d'humor, que no podem oblidar que s'explica des d'ulls d'infant.)

Llop Segarrenc ha dit...

Certament com heu dit sembre es parla molt de Hiroshima i normalment Nagasaki queda en un segon pla. Que també els hi va caure a sobre una bomba nuclear.

I ara amb tot el tema d'Ascó..., la gent que hi va anar no les deu tenir totes.

Salutacions.

Mau ha dit...

Jeje, bon títol, reneix de les seves cendres, és un lloc que s'hi ha d'anar. Que guai tot plegat, quines ganes de ser-hi, prepareu-vos a l'arribar perquè s'ha d'explicar tot fil per randa, i una foto a en Hachiko!!!!!!!!! Que acabeu d'aprofitar el temps que queda, us seguim la pista

mau