divendres, 19 de setembre del 2008

Sitges'08 S'anima!

Compte enrera per la 41ª edició del Sitges 2008- Festival Internacional de Cinema de Catalunya, que es celebra del dijous 2 al diumenge 12 d'Octubre a la vila de Sitges.

De la programació confirmada pel festival, de moment, quatre pel·lícules són les que considerem imprescindibles per l'otaku. Com veureu hi ha dues estrenes recents de l'estiu 2008 als cinemes nipons. Sugoi! (fantàstic!)

Secció Oficial Fantàstic a competició

The Sky Crawlers, Mamoru Oshii [animació, 2008]
El director de 'Ghost in The shell' explica les històries d'un joves pilots d'avions.
Imaginem-nos un temps actual alternatiu on, finalment, la pau impera al món. Ara bé, perquè fer possible aquesta situació cal sostenir una guerra que es pot seguir per televisió com si fos un espectacle. Els pilots que lluiten en aquest muntatge despietat són uns nens immortals anomenats Kildren. Mamoru Oshiii posa la seva animació elegant i detallada al servei d’aquesta paràbola sobre el món modern i la desesperança que s’ha apoderat del jovent. Una pel·lícual de dibuixos de colors suaus i brillants que amaga un discurs polític tan rotund com necessari.

Secció Anima't llargs

Evangelion 1.0 You are (not) alone, Hideaki Anno, Kazuya Tsurumaki [animació, 2007]
Neon Genesis Evangelion és una fita de l’animació japonesa. Dit això, no podem sinó alegrar-nos que el gran Hideaki Anno, el seu creador, hagi decidit “reconstruir” un projecte que va néixer el 1995 en forma de sèrie de televisió i que ha fet córrer tinta durant més d’una dècada. Aquest juggernaut de la ciència-ficció animada, de ramificacions filosòfiques, espirituals i humanes inacabables, torna a la gran pantalla en forma d’una tetralogia espectacular que s’enceta amb Evangelion 1.0. Tòquio-3 torna a estar sota l’amenaça dels Àngels, i Shinji i Rei tornen a enfundar-se el vestit d’Eva. Sensacional.

Secció Orient Express - Casa Àsia
20th Century Boys, Yuhihiko Tsutumi [imatge real, 2008]
La primera pel·lícula de '20th' està basada en la trama del manga original de Naoki Urasawa.

Si hi ha una “obra magna del manga” recent és 20th Century Boys, una col·lecció de vint volums amb un epíleg titulat 21st Century Boys. Un home malvat està disposat a tot per aconseguir el poder; es diu Amigo, i el símbol que l’identifica està format per una mà i un ull. Quan Kenji i els seus amics d’infantesa veuen aquest senyal, s’adonen que van ser ells els que se’l van inventar: hauran de recuperar el símbol per salvar el món. 20th Century Boys condensa d’una manera exemplar la primera part del còmic. Intriga, comicitat i conspiració. Esperem impacients la segona i la tercera entregues.

Secció Oficial Fantàstic a competició
Crows-Episode 0, Takashi Miike [imatge real, 2007]
Un film basat en un manga i que composa un brutal relat sobre la violència juvenil a Japó.

Ningú que tingués dos dits de front gosaria posar els peus a l’institut Suzuran, un recinte devastat per la rivalitat entre bandes juvenils, però Genji, fill de yakuza, té una missió: convertir-se a cops de puny en el rei de l’institut i, de passada, deixar el seu pare amb un pam de nas. La tasca requerirà grans dosis de testosterona i, naturalment, punys de ferro. Benvinguts en un institut en què tots els alumnes són experts a repartir llenya; tots menys els que estan especialitzats a rebre’n. Benvinguts a la pel·lícula més taquillera de la filmografia de Takashi Miike, capítol zero d’una saga que adapta en imatge real i superfashion el manga demolidor de Hiroshi Takahashi.


Les sinopsis són extretes de Sitges-Festival Internacional de Cinema de Catalunya
Continuarem a informar aviat!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest any torna a ser interessant! a veure si cau alguna altra sorpresa d'última hora :)