dilluns, 22 de setembre del 2008

Propostes Sitges 2008

Com és tradicional, des de Japanzone us recomanem algunes pel·lícules que es troben dins l’apretat programa de l'edició 41 del Sitges -Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

Juntament amb la informació de la notícia Sitges'08 S'anima, aquí teniu un recull dels horaris, dies, llocs de projecció i les respectives sinopsis extretes de cinemasitges.

Com us podreu imaginar, són propostes de films japonesos d’animació i imatge real.

Film - director Dia
Hora
LLoc

The Sky Crawlers,
Mamoru Oshii
Diumenge 5 12:30
18:00
Auditori Melià
Dilluns 6
20:30 El Retiro

Freedom, Shuhei Morita Dissabte 4 12:00
18:00
El Retiro

Genius Party, diversos autors per Studio 4ºCDijous 9
12:15
18:15
El Retiro




Evangelion 1.0 You are (not) alone, Hideaki Anno, Kazuya Tsurumaki Diumenge 5
11:45 El Retiro
18:45

Crows-Episode 0,
Takashi Miike
Divendres 3
22:30 Auditori Melià
Dissabte 4
22:00 El Retiro

Ichi, Fumihiko Sori
Dijous 2
14:00 El Retiro
Divendres 3
14:30 El Retiro

20th Century Boys, Yuhihiko Tsutumi
Divendres 10
10:00 El Retiro
20:15

The Monster X strikes Back: Attack on the G8 Summit, Minoru Kawasaki Dissabte 4
10:00
18:00
El Retiro

God's Puzzle, Takashi Miike Dilluns 6
16:00 Sala Tramuntana
Dimarts 7
18:15 Casino Prado

Entrades ja a la venda pel Tel-Entrada de Caixa Catalunya
Secció Anima't llargs
Freedom, Shuhei Morita [animació, 2007]
Freedom va ser creada en sis episodis amb una combinació de tècniques pròpies del 3D i el 2D. Estrenada alhora als Estats Units i al Japó, té tots els números per revolucionar el món de l’anime. El títol és tota una declaració d’intencions: el segle xxiii la humanitat ha hagut d’emigrar a la Lluna, on ara la governa un estricte Consell de la República de l’Edèn Lunar. A la Lluna hi està permès tot excepte la llibertat. Un encàrrec d’Otomo que ha donat com a resultat una delícia tècnica i artística amb una història rodona. L’any 1 després d’Akira?
Genius Party, varis autors: Atsuko Fukushima, Shoji Kawamori, Shinji Kimura, Yoji Fukuyama, Hideki Futamura, Masaaki Yuasa, Shinichiro Watanabe [animació, 2008]
La productora Studio 4ºC, reconeguda internacionalment per la seva capacitat d'innovació en el camp de l'animació, ja fa vint-i-un anys que deixa bocabadats entesos i profans amb perles del calibre d'Animatrix, Mind Game i Tekkokinkreet. Enguany ens presenten una antologia de set curtmetratges anomenada Genius Party, títol no gens pretensiós si tenim en compte que al darrere hi ha els realitzadors més interessants de l'anime i el manga contemporanis. Una festa on tots els convidats rivalitzen en talent, fantasia i originalitat, i on tots hi acaben excel·lint. Tant de bo que la segona part que ens han promès no es faci esperar gaire.

Secció Orient Express - Casa Àsia
Ichi, Fumihiko Tsutumi [imatge real, 2008]
Film del mateix director de les pel·lícules d'animació Applessed (2004) i Vexille (2007).
“Compte, no sé mai què tallaré. No hi veig.” Amb aquest advertiment comença Ichi, la versió femenina de Zatoichi, aquell espadatxí cec i solitari que va sorgir de la ploma de l’escriptor Kan Shimozawa i que s’ha convertit en un dels herois més populars de la cinematografia japonesa. SORI, especialista en efectes visuals i director de l’exitosa Vexille, és l’encarregat de narrar el viatge d’aquesta cantant cega, de bellesa glacial i espasa temible, que recorre el Japó a la recerca del seu mestre. I ho fa amb un tempo inusual: assossegat, amatent al detall i amb la veu celestial de Lisa Gerrard de fons.


The Monster X strikes Back: Attack on the G8 Summit, Minoru Kawasaki [imatge real, 2008]
Amb una delirant transformació de 'Beat' Kitano en un monstre japonès.
No cal dir que l’última cimera del G8 hauria estat molt menys avorrida si un pollastre marcià descomunal s’hagués deixat caure per allà a prop. No va passar, però Minoru Kawasaki, l’Ed Wood japonès, hi hauria firmat només per poder rifar-se de la prepotència ianqui, el poloni 210 i la crònica rosa francesa; i també, de passada, per retre homenatge amb passió de fan fatal al cinema clàssic de monstres i superherois. Tot això i més és el que ha fet Kawasaki amb un revival com ja no se’n fan protagonitzat pel monstre més ridícul del kaiju eiga i un Beat Takeshi idolatrat com a versió índia de Daimajin.


Secció Oficial Noves visions
God's Puzzle, Takashi Miike [imatge real, 2008]
La primera part és una comèdia romàntica d’estudiants; la segona, una cinta sobre la destrucció de la humanitat.” Així defineix Takashi Miike el seu peculiar nou film, una “sci-fi panic love fantasy” (són paraules seves) basada en el best-seller homònim de l’escriptor Shinji Kimoto, que parla de la possibilitat que l’ésser humà creï un univers. Acceleradors de partícules, forats negres, el Big Bang? Doncs sí, el costat més existencialista de l’iconoclasta realitzador japonès es disfressa de comèdia romàntica i ens submergeix en els misteris insondables de la creació. Física quàntica i rock’n’roll.


Secció Brigadoon [espai gratuït]
Diumenge 12 d'Octubre - 15:00 Marató Brigadoon. Death Note. Col·labora Selecta Visión
Els 39 episodis de la sèrie de televisió adapten una part del manga original de Takeshi Obata i Tsugumi Oba publicat en 10 volums per l'editorial Glénat. L'edició en DVD, en tres packs, està distribuïda per Selecta Visión.
Ryuk, un déu de la mort tirant a sorneguer, ha deixat caure el quadern en qüestió al nostre món, i Light, el fill d’un inspector de la policia, el farà servir per matar delinqüents amagat rere el nom de Kira. Per aturar-lo, la policia haurà de recórrer al misteriós L. Un thriller filosòfic per dos cervells igualment privilegiats que s’enfronten per imposar el seu concepte de justícia.

Podeu consultar tota la programació a la web del Sitges-Festival Internacional de Cinema de Catalunya - 2 al 12 d'octubre de 2008

5 comentaris:

Júnior ha dit...

Ei, i com us pinta el 20th Century Boys? Ens veiem al festival!

Anònim ha dit...

Uhmmm molt interessant el llistat, crec que totes tenen molt bona pinta, aquest any el cinema japonés es farà sentir!!!

Anònim ha dit...

jpm: tan si has llegit el manga com no, si tens l'oportunitat vés a veure 20th CB! A més és gratament una sorpresa que estigui a la programació del Sitges, quan no fa ni un mes que es va estrenar al Japó.
Salut, ens veiem!

Guillem Roca ha dit...

Suposo que tots les pel·licules estan en angles, com a mínim no?
M'encantaria anar a veure Freedom o the Skycrawlers, però em sembla que no podre per la feina, i pel transport...

PD: S'ha de pagar entrada?

Anònim ha dit...

Guillem: normalment estan sempre en V.O. (japonès, en aquest cas) i subtitulades en anglès, català o castellà.
Mira el telentrada i veuràs que el preu de l'entrada va de 6 a 10€ depenent de la sessió i la pel·lícula. També hi ha espais gratuïts com el brigadoon i l'anima't a la fresca.
Ens veiem a Sitges!