divendres, 3 d’abril del 2009

El manga de "Cinturó negre-Yawara!"

Ja és oficial: l'edició en català de "Cinturó Negre -Yawara!" arrenca amb les novetats d'abril. Els detalls són:

Cinturó Negre 1
de Naoki Urasawa
- 224 pàgines - Blanc i negre
- 7€ / volum
- sèrie completa de 29 volums
- col·lecció Manga en Català Seinen
- periodicitat Bimestral

Informació i sinopsi de Glénat:

Un bon dia, en Matsuda, periodista del diari Every Sport, veu per casualitat una noia que li fa una clau de judo increïble a un lladre. La noia es diu Ginger Inokuma, una estudiant de batxillerat que té un do especial per al judo i que és néta d’en Jigorô Inokuma, que de jove havia guanyat cinc vegades el campionat de judo del Japó.
Tanmateix, ella només desitja una cosa: ser “una noia normal i corrent”. Però el seu avi insisteix sempre que un dia ha d’aconseguir la medalla d’or olímpica i el Premi de l’Honor del Poble japonès.

La versió en paper de la història de la jove judoka Ginger Inokuma es va publicar per primera vegada al 1986. Per tenir més referències del manga Cinturó negre us recomanem aquest article.

Yawara! es tracta d’una de les primeres obres de Naoki Urasawa, l’autor dels manga Monster, 20th century boys o Pluto.

Els que ja tenim una edat recordem... que el seu anime equivalent es va emetre ja fa uns anys a TVC sota el nom de Cinturó negre i narrava la vida de Ginger Inokuma, una noia dotada d’un talent excepcional pel judo però amb ganes de viure una vida normal, lluny de les competicions d’aquest esport.

Nombrosos fans de la sèrie van disfrutar la sèrie (coneixieu aquesta web?), i a partir de l'abril, podrem tornar-hi gràcies a Glénat que recupera un altre clàssic del manga en català.

5 comentaris:

Llop Segarrenc ha dit...

Aquesta deu ser la noticia del dia.

El que molesta es la periodicitat bimestral, però tinc l'esperança que d'aquí un temps quan aixó de la crisi sigui cosa del passat i s'acabi algun dels manga en català (KOR, Love hina)de cara a l'any que ve, decideixin posar-la mensual.

Salutacions.

Kanna ha dit...

Amb la periodicitat ens hi morirem, esperem que a la llarga la canviïn.

P.D. Que el títol sigui "Cinturó Negre" per qüestions comercials ho puc entendre, però la Yawara es dirà Ginger? Havent posat com a subtítol "Yawara!"? No tindria massa sentit, la veritat...

Llop Segarrenc ha dit...

Deu ser com el cas de Lamu, on hi ha el doble titol "Lamu-Urusei Yatsura". Posen com a titol el nom amb que es coneix aquí (Lamu), com a subtitol el nom orginal (Urusei Yatsura). I la protagonista tal com la coneixem aquí (Lamu).

O el cas de Kinnikuman, el manga es coneix com a Musculman, però el prota es Musculator.

Godai ha dit...

Pel que diu la sinopsi la protagonista es dirà Ginger Inokuma. El subtítol "Yawara" és igual que el cas de les portades de "Lamu-Urusei Yatsura".
La periodicitat, ja es veurà al llarg del temps de publicació.

Si voleu saber més detalls de l'edició, comentar que la setmana que bé estigueu atents a la web de Glénat ;)

Salut!

Aralesi ha dit...

Tots Ho esperem!! Et llegeixes un en un moment i t'has d'eperar 2 mesos.... BUFFF!!